Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Nya fynd gjorda i Vatchareeyafallet

Publicerad 2013-05-28

Polisen hittade flera fynd på garagetak

BODEN. Polisens jakt på bevis efter styckmördaren i Boden fortsätter.

Det senaste fyndet är en svart jacka som hittades vid 15.45-tiden – och tidigare har man funnit en spade och ett rep som låg gömda på ett garagetak.
– Vi följer upp alla tips som kommer in, säger Anna-Lena Hesse på polisen i Norrbotten.

I går häktades en 22-årig man, skäligen misstänkt för mordet på 20-åriga Vatchareeya Bangsuan som försvann den 4 maj. Mannen ska sitta häktad i en vecka. Det är också den tiden som utredarna har på sig att hitta nya bevis för att kunna stärka misstanken mot honom. Om de inte lyckas med det så försätts 22-åringen på fri fot.

På eftermiddagen gjordes nya fynd i Boden. Polisens tekniker hittade en spade och ett rep på ett garagetak.
– De var här i ungefär en halvtimme och klättrade upp och undersökte taket. De tog med sig en spade och ett rep som någon hade slängt upp på taket, säger en granne som blev vittne till händelsen.

Hittade jacka

Garaget ligger ungefär mittemellan 22-åringens bostad och platsen där man hittade Vatchareeyas kroppsdelar strax utanför Boden.

Vid 15.45 träffade Aftonbladet Bodenbon Mikael Ryding som såg en svart jacka vid sidan av vägen när han körde förbi på moped.

Hundpatruller kallades till platsen och hundföraren Christer Österstedt var där när jackan togs om hand.

– Vi har hittat jättemycket saker, men 99 procent är inte relevant i fallet. Men man kan inte avfärda någonting, säger han till Aftonbladet.

Christer Österstedt och hans två hundar, en schäfer och en labrador, ska fortsätta att leta på platsen under eftermiddagen.

Tekniska undersökningar

De tekniska undersökningarna av 22-åringens bostad fortsätter också. 
I förmiddags anlände polisen på nytt till adressen. Två tekniker gick in i bostaden.
Vad fynden på garagetaket betyder för det fortsatta polisarbetet är oklart.
– Det är för tidigt att säga om de här fynden har någon betydelse för utredningen, säger Anna-Lena Hesse på polisen i Norrbotten.

Det har emellertid kommit in fler tips och Anna-Karin Hesse berättar att man följer upp de uppgifter som bedöms vara intressanta för utredningen.
Samtidigt tickar klockan.