Jet-kunder fick vatten i tanken

Publicerad 2013-01-02

Vatten i tanken - med motorstopp som följd.

Det råkade flera Jet-kunder ut för efter att de tankade bilen på nyårsaftonen.

Nu lägger sig företaget platt och utlovar pengar till de drabbade.

Flera bilister har fått allvarliga motorproblem efter att de tankat diesel på Jet, på Tunhemsvägen i Trollhättan. Enligt uppgift till Aftonbladet fick bilarna motorstopp - och fick föras till verkstad med bärgningsbil.

Utreder problemet

Nu avslöjar Jet, som ägs av Statoil, vad som låg bakom problemen.

– Det har av någon anledning kommit in vatten i dieseltanken, säger Irmgard Mårtensson, kommunikatör på Jet.

Hon uppger att problemen upptäcktes på nyårsaftonen och att pumpen stängdes av klockan 16.30 samma dag.

Nu har Jet dragit i gång en utredning som ska granska varför det hamnat vatten i dieseltanken, uppger Irmgard Mårtensson.

Ersätter de drabbade

– Vi vet ännu inte varför det här har skett. Jag hoppas att vi får mer klarhet i det så fort som möjligt så att vi kan öppna dieselpumpen igen, säger hon.

Jet uppger att "8-9" drabbade kunder har hört av sig till företaget.

– De här kunderna ersätts för sina reparationskostnader och om det finns ytterligare kunder som drabbats kommer vi naturligtvis att ersätta dem också, säger Irmgard Mårtensson.

Kan bli dyrt

Men händelsen kan bli en dyr historia för Jet. Beroende på hur mycket vatten som har tagit sig in i bilarnas motorer kan det kosta många tusenlappar.

– Det man först måste göra på en verkstad är att suga ur tanken och byta filtren på bilarna, bara det kan kosta några tusen. Om det är något större som har havererat, som dieselpumpen, kan det blir en kostnad på 15 000 till 20 000 kronor per bil, säger Tommy Sundberg, tekniker på Motormännens riksförbund.