Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Strejken är en lyxstrejk

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-21

Läsarna "Visst gör de ett viktigt jobb - men många andra har samma lön"

De flesta läsare värderar sjuksköterskornas jobb högt. Men många tycker inte att de har så låg lön.

"Klart att man vill ha betalt för det jobb man utför, men det måste jag nog säga att jag tycker att ni har, en lön runt 20 000:- i grundlön kan man inte säga är dålig", skriver signaturen Zazziki.

Ingen koll

Signaturen "SiggeB" tycker att sjuksköterskorna har dålig koll på lönenivåerna inom andra yrkesgrupper. Det här är och förblir en lyxstrejk!!!" skriver han.

Andra menar att det skulle krävas lönehöjningar för många om sjuksköterskornas krav gick igenom.

Vill ha högre löner för flera

"Visst är det lätt att känna sympati för vårdpersonalesns krav på högre lön speciellt om man varit i kontakt med sjukvården. Men om sådana känslor skall styra lönesättningen så skall många yrken ha högre lön." skriver "Working hero".

Många läsare tar upp problemet med att sätta löner i den offentliga sektorn.

"Jag tycker inte det handlar om att sjuksköterskorna inte är värda mer lön, det är dom säkert. Problemet är att dom jobbar inte i privata sektorn, det är mao ej ett vinstdrivande företag. Folk kan inte betala hur mycket skatt som helst" skriver en debattör.

Oansvarigt

Signaturen "Netty" menar dessutom att det är oansvarigt att gå ut i strejk.

"Missunnar inte alls sjuksköterskorna högre lön men när det drabbar tredje man då är det nåt som är galet. Ska människor som har gått och väntat på operationer i evigheter behöva lida för det???".