Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Hade målet klart redan som barn

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-16

”Jag älskar radio”

Elaine Mooe förgyller din Bingostund i BingoLive-studion varje fredag och var tredje helg.

Vem är hon och hur hamnade hon där? Aftonbladet.se/bingo har tagit ett snack med henne.

Sedan i somras har Elaine Mooe styrt spakarna i BingoLive-radion på svenskaspel.se. Sedan premiären av BingoLive-tv, som skedde den 20 september, syns hon även i rutan.

– Jag blev rekommenderad av den tidigare programledaren, Linn Elmstedt, som jobbat på Bingoradion innan. Först visste jag inte att det skulle vara tv också. När jag fick veta det blev jag lite skeptisk. Det fanns ju en anledning till att jag valt radio, säger hon med ett leende på rösten.

Men det dröjde inte länge förrän Elaine Mooe upptäckte fördelar med att sända radio i tv.

– Ibland undrar lyssnarna vad det är som tar sådan tid i radio, och i tv ser de att vi jobbar för fullt hela tiden. Jag tycker att det är både kul och spännande.

Vad är största skillnaden från vanliga radiosändningar?

– Man måste tänka på ett helt annat sätt. I radio kan man läsa innantill om man vill eller titta ner på bordet. Nu måste man tänka på att hela tiden titta in i kameran.

När en låt tar vid i en vanlig radiosändning finns utrymme för programledaren att ta det lite lugnt ett tag. Men i tv-sändningen rullar kameran hela tiden.

– Det går inte att springa omkring hur som helst eller prata med den som sitter bredvid.

Tillsammans med programledaren sitter en chattvärd som bland annat svarar på frågor om spelen, kör tävlingar i chatten och tar emot låtönskningar.

– Det är kul att ha någon med sig. Jag och Malou kommer till exempel bra överens. Vi pratar som om vi satt hemma och det blir också roligare för lyssnarna.

Innan Elaine Mooe hamnade på svenskaspel.se:s BingoLive-sändningar har hon bland annat sänt på Radio Båstad, NRJ och en av Mix Megapols norrlandsstationer. Den senaste har hon inte släppt taget om.

Mamma var trogen lyssnare

Redan som liten visste hon att det var radio hon ville jobba med.

– Jag spelade in mig själv på band och så spelade jag upp det för mamma när hon kom hem från jobbet.

Radiointresset ledde henne till en medieinriktad gymnasieutbildning.

– Genom utbildningen fick jag praktik på radiostationen NRJ och där sa de att enda sättet att komma in i radiovärlden var att läsa på Akademi Båstad. Då gjorde jag det.

I somras blev utbildningen färdig och sedan dess har hon jobbat.

Varje fredag mellan 19.00 och 21.00 kan du lyssna på Elaine Mooe på svenskaspel.se. Och var tredje helg, 19.00-21.00, kan du både se och höra henne i tv-sändningarna.

Vad är det bästa med att sända BingoLive-tv och radio?

– Mottagandet från lyssnarna har varit fantastiskt. De älskar verkligen oss och det är så roligt, säger hon och rösten strålar av lycka. Dessutom får vi en direktkontakt med lyssnarna. Genom chatten kan vi direkt få respons om något är bra eller mindre bra. Det är nästan det roligaste av allt.

Vad är svårast?

– Vi spelar många önskelåtar och det blir svårt om någon låt inte finns i arkivet. Man vet inte riktigt vad man ska säga då. Lyssnaren blir ju besviken. Sedan är det klart att det är svårt om någon inte gillar sändningen, men då hjälper vi dem att stänga av ljudet.

Har du spelat BingoLive?

– Ja, vi fick testa innan vi började sända. Det var roligt. Om jag inte tyckte det skulle jag inte kunna jobba med detta. Jag måste kunna stå för det jag gör.

Men under sändning blir det inget Bingospel.

– Det har vi inte tid med. Det går undan i radio.

Vilket är ditt drömjobb?

– Jag har egentligen mitt drömjobb. Jag sänder för människor som uppskattar det!

ANNONS