Norska paret misstänks ha dödat sin bebis

Uppdaterad 2015-09-14 | Publicerad 2015-09-12

Paret tog sin svårt skadade tio veckor gamla son till sjukhus i december.

Nu misstänks de för att ha dödat barnet.

En vecka före jul kom föräldrarna till Akershus universitetssjukhus med sin tio veckor gamla bebis. Men barnet var så svårt skadat att han dog tre dagar senare, 20 december.

Stämde inte

Redan inledningsvis fattade norsk sjukvård och polis misstankar mot föräldrarna då pojkens skador inte stämde överens med föräldrarnas berättelse om vad som hänt, skriver norska Verdens Gang.

Nu har polisen utrett ärendet och föräldrarna misstänks nu för dråp, alternativt medverkan till dråp, enligt VG.

”Polisen har utrett ärendet sedan december. Efter att den slutgiltiga obduktionsprotokoll presenterades i somras har Oslo polisdistrikt vidtagit en rad utredningsåtgärder, och misstankarna mot paret blev under torsdagen att omfatta dråp eller medverkan till dråp på den tio veckor gamla pojken”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Kan häktas

Under lördagen ska paret ställas inför häktningsförhandlingar, som sker bakom lyckta dörrar.

– Min klient säger att han inte har gjort något straffbart och vill inte erkänna någon skuld, säger Arne Gunnar Aas, som försvarar pappan.

Nio månader har gått sedan pojken dog, och sedan dess har misstankar funnits mot paret.

– Polisen har avvaktat på en slutlig obduktionsprotokoll. Min klient var inne och förhördes i torsdags. Detta är en tragisk händelse för honom, säger advokaten Aas till VG.

Tidningen har även försökt nå kvinnans försvarare.

Följ ämnen i artikeln