Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Tåghjälte attackerad med kniv i USA

Publicerad 2015-10-09

Hyllades stort efter att ha stoppat terrorist i Frankrike Skadad i bråk

Han hyllades som hjälte efter att ha varit med och stoppat en misstänkt terrorist på ett tåg till Paris.

Nu har amerikanske soldaten Spencer Stone, 25, knivattackerats igen.

Han fick föras med livshotande skador till sjukhus.

Snabbtåget var på väg från Amsterdam till den franska huvudstaden när skottlossning bröt ut. Den misstänkte terroristen, en 26-årig marockansk man, var beväpnad med bland annat en kniv, en pistol och en kalasjnikov, och enligt vittnen ska han ha kommit ut från toaletten strax innan kalabaliken utbröt. Bland de drygt 550 passagerarna fanns dock tre amerikanska soldater som lyckades stoppa ett blodbad.

Tacklade ner terroristen

Efteråt hyllades trion som hjältar och belönades bland annat med Hederslegionen av Frankrikes president François Hollande för sina insatser.

Spencer Stone, 25, var den som fick ner skytten och han fick också knivskador.

– Spencer springer längs mittgången, får kontakt och tacklar killen. Alek (den tredje soldaten) lyckas få vapnet ur händerna på honom och då drar han fram en mattkniv och skär Spencer. Och vi tre slog honom tills han var medvetslös, säger Anthony Sadler, en av de andra amerikanerna, till AP efter händelsen.

Nu har Spencer Stone knivattackerats igen.

Var livshotande skadad

Dådet inträffade utanför en nattklubb i den amerikanska staden Sacramento, Kalifornien, på onsdagskvällen, lokal tid, rapporterar flera medier.

I en video som visar händelsen ses Spencer i ett bråk med flera andra unga män. Han ska sedan ha knivhuggits flera gånger. Hans tillstånd beskrevs inledningsvis som livshotande, men ska nu vara stabilt, enligt The Telegraph.

– Man tror att offret var ute med en grupp kompisar när en bråk ledde till att offret blev knivhuggen i överkroppen flera gånger, säger talespersonen för polisen i Sacramento.

Ingen har gripits för dådet.

Sofia Roström Andersson

ANNONS

Följ ämnen i artikeln