Pfizer överger jakten på Astra Zeneca

Uppdaterad 2014-06-02 | Publicerad 2014-05-26

Läkemedelsjätten Pfizer drar tillbaka sitt bud på närmare 800 miljarder kronor för konkurrenten Astra Zeneca.

– Vi fortsätter att tro att vårt sista bud var övertygande, säger Pfizers ordförande och koncernchef Ian Reid enligt Wall Street Journal.

Pfizers meddelade signalerar att de officiellt drar sig ur försöken att införskaffa Astra Zeneca. De kommer inte att lägga ett nytt bud.

Den amerikanska läkemedelsjätten höjde för en dryg vecka sedan sitt bud till nästan 800 miljarder kronor. Ett bud som Astra Zeneca tackade nej till.

– Vi fortsätter att tro att vårt sista bud var övertygande och representerade hela värdet av Astra Zeneca baserat på den information som fanns tillgänglig för oss, säger Pfizers ordförande och koncernchef Ian Reid i ett pressmeddelande.

Tiden rann ut

Tidsfristen för att lägga ett nytt bud skulle löpa ut klockan 17 på måndagen. Ett nytt bud kan läggas tidigast om sex månader, enligt Storbritanniens fusions- och förvärvsregler. Om inte Astra Zeneca tar initiativ till nya samtal efter tre månader.

Båda företagen tampas med åldrande portföljer och tappade sex procent av sin försäljning under förra året, enligt Wall Street Journal.

ANNONS