Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Här väntar 2 milj som glömts bort

Publicerad 2014-07-12

Är du ägaren till denna lottorad? Skynda, om två veckor går den ut

Flera hundra svenskar har vinster att hämta ut hos Svenska Spel.

Just nu ligger drygt två miljoner kronor och väntar på sin ägare.

- Om drygt två veckor går vinsten ut, så det kokar ju just nu. Hem och leta i fickor och i handväskor efter kvittot, säger Pierre Jonsson på Svenska spel.

För nästan ett år sedan lämnade en okänd person in en lottokupong på Mikkel­kiosken i Östra Göinge kommun i Skåne. Med siffrorna: 5, 11, 18, 19, 28, 29, 34.

Tre dagar senare vann just den raden 2 227 849 kronor.

Senast den 27 juli

I dag, nästan ett år efter vinsten, har ingen hämtat ut pengarna.

- Det kan vara någon som spelat på semestern och sedan glömt bort att titta på dragningen. Men finns det någon där ute som har kvar spelkvittot med just den här raden så har de över två miljoner att hämta, säger Pierre Jonsson, Svenska Spels vinnarambassadör.

Och bråttom är det. Senast den 27 juli måste den okända vinnaren hämta ut vinsten.

Krav på spelkort

Men det finns mer pengar som väntar, just nu över elva miljoner kronor.

- Jag uppmanar alla till att titta igenom bilen, handväskor, lådor i sommarstugan eller den gamla golfbagen i garaget. Hittar ni ett kvitto så kan det finnas miljoner att hämta, säger Pierre Jonsson.

Den 1 juni i år införde Svenska Spel krav på spelkort. Det betyder att du inte längre behöver visa upp kvitto för att bevisa att det är du som har köpt lotten. Det betyder också att du numera kommer få dina pengar utbetalda efter tre månader - även om du inte hämtar pengarna.

De elva miljoner kronor, som ännu inte hämtats ut, är vinster från förra året som inte registrerats med spelkort.

Monstervinsten på 2,2 miljoner kronor går vinnaren förbi om två veckor.

- Om jag minns rätt var personen som köpte lotten på genomresa och inte från trakten. Har de inte hämtat den nu så tror jag inte att de kommer att hämta den, säger Lotta Nordgren, anställd i Mikkelkiosken.

Men Svenska Spel hoppas att vinnaren hör av sig.

- Det är extra tråkigt när miljonvinster inte hämtas ut. Men det finns flera vinster på tusenlappar som också är på väg att gå ut. Även det är mycket pengar, säger Pierre Jonsson.