Aftonbladet

Dagens namn: Lars

Badare sveptes iväg – räddad efter 37 timmar

TT-AP

Publicerad 2024-07-12

En 21-årig kinesisk kvinna räddas med helikopter av japansk kustbevakning, efter att ha drivit runt i havet med en badring i 37 timmar.

En 21-årig kinesisk kvinna sveptes ut i havet när hon badade vid en strand i Shimoda, sydväst om Tokyo. Den japanska kustbevakningen började sökarbetet när kvinnans vän slog larm på måndagskvällen.

På onsdagsmorgonen, 37 timmar senare, hittades kvinnan åtta mil ut i havet av ett lastfartyg. Två besättningsmän hoppade i vattnet för att rädda henne, varpå kustbevakningens helikopter flög henne till land.

Kvinnan berättar att hon inte hade kunnat simma tillbaka till stranden eftersom hon simmade i en badring och vattnet förde henne allt längre bort från land.

Hon var något uttorkad, men i övrigt vid god hälsa och behövde inte stanna på det lokala sjukhus där hon undersöktes efter att ha blivit räddad.

Kustbevakningen meddelar att 21-åringen hade tur som överlevde, trots risker för värmeslag, sänkt kroppstemperatur på natten och för att bli påkörd av ett fartyg i mörkret.