Video nytt bevis i Madeleine-fallet

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-25

Övervakningskamera kan avslöja föräldrarna

Övervakningskameran som visar att Madeleine var tillsammans med sina föräldrar på restaurang kan vara avslöjande bevis.

Kate och Gerry McCann hävdar att Madeleine åt middag på hotellets dagis kvällen då hon försvann. Nu har polisen fått tag i en övervakningsfilm som visar att Madeleine var tillsammans med sina föräldrar på krogen Paradiso.

– Madeleine var här med sina föräldrar och syskon, säger restaurangägaren Miguel Reyes till ABC.

Bilderna från restaurangens övervakningskamera visar hela familjen McCanns och deras vänner på restaurangen Paradiso klockan halv sex den 3 maj. Det kan vara de sista bilderna på Madeleine innan hon försvann.

Kate och Gerry McCann har tidigare hävdat att Madeleine inte åt tillsammans med dem utan på hotellets dagis. Detta ska också ha blivit bokfört på dagiset Praia da Luz. Men den nya övervakningsfilmen bevisar motsatsen vilket kan innebära att föräldrarna lämnat felaktiga vittnesmål till polisen.

Hävdar sin oskuld

Krogägaren Miguel Reyes är förvånad att ingen frågade efter videoövervakningsfilmen från restaurangen. Han ska ha lämnat in den till polisen tre dagar efter Madeleines försvinnande. Själv var han inte på plats den kvällen men han fick höra från flera anställda att de varit där.

– När jag insåg att familjen varit här tittade jag på filmen och lämnade över den till polisen, säger Miguel Reyes.

Kate och Gerry McCann har sedan dotterns försvinnande i maj vädjat till allmänheten om hjälp att hitta henne. I september blev de själva misstänkta för mord efter att polisen hittat DNA från Madeleine i en hyrbil de hyrde flera veckor efter Madeleines försvinnande. Polisen arbetar nu efter teorin att föräldrarna dödat henne av misstag och därefter gjort sig av med kroppen.

Föräldrarna har hela tiden hävdat att de är oskyldiga.

ANNONS