Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Nytt fynd i sökandet efter Niklas, 27

Uppdaterad 2011-11-15 | Publicerad 2011-11-14

Sko hittad vid Svinesundsbron stärker polisens brottsmisstankar

Nu har polisen hittat en sko som de tror tillhör Niklas. Fyndet gjordes sydväst om Svinesundsbron.

Niklas, 27, från Karlstad anmäldes försvunnen 26 oktober.

Nu har polisen hittat en sko som de tror tillhör honom.

Fyndet gjordes sydväst om Svinesundsbron.

Niklas Jonsson.

Niklas Jonsson sågs sista gången i Karlstad den 22 oktober. En vän säger att han då såg honom cykla genom sitt bostadsområde. Sedan dess är Niklas Jonsson spårlöst försvunnen.

”Brottsmisstanken stärks”

Men fyndet av skon kan ha fört utredningen framåt. Polisen har utrett fallet med Niklas både som ett misstänkt mord eller dråp och som ett försvinnande.

– Allt eftersom tiden går så stärks brottsmisstanken. Fyndet pekar också i samma riktning, att Niklas har utsatts för ett brott, säger Tommy Lindh, pressinformatör på polisen i Karlstad.

Polis från Strömstad, Halden, och personal från Kustbevakningen ska nu påbörja eftersöksarbete i området kring Svinesundsbron, som löper över gränsen mellan Norge och Sverige nära Strömstad.

– Arbetet börjar i morgon. De kommer först att undersöka strandlinjen. Gör vi ytterligare fynd kan vi snäva av sökområdet. Eventuellt tar vi hjälp av helikopter, säger Tommy Lindh.

Kontokort använt i Halden

Föräldrarna hörde av Niklas Jonsson sista gången den 18 oktober. Två dagar tidigare hade han, eller någon annan, använt Niklas kontokort på en restaurang i Halden nära Oslo.

– Men att Niklas själv var på restaurangen är inte tillräckligt bekräftat för att vi ska kunna vara helt säkra, säger Tommy Lindh.

Sex personer har jobbat med fallet vid polisen i Karlstad.

Polisen vill ha allmänhetens hjälp. Om du har sett Niklas Jonsson, kontakta polisen på telefonnummer 114 14.