Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Brynolf

Guiden: Här är är de flytande viktfällorna på groggbordet

Uppdaterad 2017-10-03 | Publicerad 2010-06-30

Så mycket kalorier är det i drycken

Många tänker på figuren på sommarfesterna men ofta glömmer man bort de riktiga kalorifällorna – alkoholen.

På en fest blir det lätt många kalorier bara genom öl, vin och inte minst drinkar.

Många tänker på att äta rätt under sommaren, man kanske tar en sallad istället för en fet pastarätt eller hoppar över efterrätten men många glömmer bort de flytande viktfällorna, det där glaset vin eller öl som slinker ner utan att man tänker på det.

Mycket kalorier

Varje år får svenskarna, enligt IQ, i sig 461 miljarder kalorier från alkoholhaltiga drycker det motsvarar kalorieintaget från 26 miljarder köttbullar.

För att alla enkelt skulle kunna räkna ut hur många kalorier man fått i sig via drycker lanserade de för en tid sedan IQ Kalorieprofilen på Facebook, ett verktyg där du lätt kan se hur många kalorier du satt i dig och hur lång tid det tar att förbränna dem.

– Med Kaloriprofilen vill vi på ett humoristiskt och lättillgängligt sätt visa på sambandet mellan alkohol, kalorier och hur lång tid det tar att förbränna kalorierna, sade Ann-Therése Enarsson, vd på IQ i ett pressmeddelande vid lanseringen.

40 minuters sex

För varje drink eller stor stark man dricker får man i sig ungefär 200 kalorier det motsvarar ungefär 12 små köttbullar eller en och en halv normalstor kanelbulle. För att förbränna det måste du antingen springa i 15 minuter eller ha sex i 40 minuter.