Sheri, 22, fick sms ”från andra sidan”

Publicerad 2014-10-17

22-åriga Sheri tillsammans med sin farbror Graham på kyrkogården där Sheris mormor ligger begraven.

Lesley Emerson, 59, begravdes med en av sina favoritsaker – sin mobil.

Sheri, 22, har sedan dess skickat sms till sin mormor för att hantera sorgen.

Tills hon en dag fick svar: ”Jag vakar över dig”.

Lesley Emerson förlorade kampen mot cancern som spridit sig i hennes tarmar i juni 2011. 59-åringen från South Tyneside i England begravdes med sin mobil som anhöriga sedan dess har använt i sorgearbetet, skriver Shields Gazette.

När saknaden blivit för stor har de skickat i väg ett sms.

”Mådde illa”

– Det var något vi gjorde som tröst för oss själva eftersom mormor älskade att sms:a, säger Sheri till Shields Gazette.

Men i förra veckan fick barnbarnet Sheri Emerson en chock när hon tittade på sin telefon. Hon hade fått svar från andra sidan graven, ”Jag vakar över dig” stod det i meddelandet skickats från hennes mormors nummer.

– Jag mådde illa när jag läste det, säger Sheri.

Hon skickade ett svar tillbaka, som hon erkänner var skrivet i affekt, och fick då en ursäkt. En av Sheris släktingar ringde upp numret och personen på andra sidan luren uppgav då att han trott att det var hans kompisar som drev med honom.

Sålde numret

Nu har historien fått sin förklaring. Mormoderns gamla nummer hade getts till en ny kund hos teleoperatören – trots att de lovat att det inte skulle ske när familjen ringt upp och erbjudit sig att fortsätta betala för att få behålla det.

Teleoperatören 02 hade sålt numret vidare till en annan leverantör men har nu lovat att göra allt de kan för att få tillbaka det.