Federley uppmanar: Gå till polisen

Publicerad 2013-08-09

Toppolitikern och centerpartisten Fredrick Federley uppmanar den nära vännen till Jens att överlämna sig till polisen så fort som möjligt. De känner varandra sedan tidigare och har träffats för ett antal år sedan.

– Allting är ytterst, ytterst obehagligt, säger Fredrick Federley till Aftonbladet.

Det var flera år sedan Fredrick Federley lärde känna den försvunne vännen till Jens. De träffades genom en gemensam bekant och båda delade ett intresse för hundar.

– Vi känner varandra ytligt. Vi var och hälsade på honom och hans dåvarande pojkvän.

I samband med att Jens och vännen skrev på Facebook att de köpt hus tillsammans hörde Fredrick Federley av sig och gratulerade paret.

– Den 14 juni hade vi kontakt efter att det var klart med deras hus. Då skrev jag på Facebook till honom.

"Uppsök polis omedelbart"

Efter kontakten tidigare i sommar har de inte hörts någonting och Fredrick Federley känner inte heller mördade Jens Janzon.

– Allting är ytterst, ytterst obehagligt. Det är så mycket konstiga omständigheter och man måste tänka på både Jens och vännens anhöriga i det här läget.

I samband med att Jens kropp hittades i anslutning till hans bostad skrev mängder av människor till den försvunne vännen på Facebook. Fredrick Federley var en av dem:

"Sök upp polisen omedelbart. Efter att Jens funnits i dag och tyvärr inte är vid liv måste du uppsöka polisen. Ingenting blir bättre av att du håller dig undan. Snälla, uppsök polis omedelbart!"

Stoppa ryktesspridning

Fredrick Federley hoppas att ryktesspridningen som kan uppstå på grund av de många mystiska omständigheterna som ledde fram till att Jens hittades död kan få ett stopp – om vännen överlämnar sig frivilligt.

– Ju längre han håller sig undan, desto mer stärks misstankarna mot honom.