Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Tränare utövade terror mot 17-åring

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-14

38 årig man åtalad för hot och våld mot kvinnor och barn

En 38-årig fotbollstränare i Västerbotten utövade psykisk terror mot en 17-årig flicka i laget.

Under dödshot tvingades hon säga upp kontakten med de andra spelarna och bära bylsiga kläder för att inte se utmanande ut.

Det berättar flickan för Norrköpings Tidningar.

Den 17-åriga flickan var en av spelarna i damfotbollslaget i Umeå som 38-åringen var tränare för. I Norrköpings Tidningar berättar flickan hur tränaren hotade att döda hennes familj om hon inte gjorde som han sa.

Han hävdade att han hade kontakter med Hells Angels som skulle kunna straffa både henne och hennes familj.

Flickan berättar hur tränaren steg för steg tog kontrollen över henne. Han tvingade henne bland annat att sluta umgås med sina lagmedlemmar.

Ingen kontakt med klasskamrater

Senare flyttade flickan och tränaren tillsammans till Norrköping där trakasserierna fortsatte. Hon fick inte ha någon kontakt med sina nya klasskamrater och tvingade henne till och med att ringa dem och säga att hon hatade dem. Hon tvingades ha för stora kläder för att inte se utmanande ut.

Hennes mobil var utrustad med gps för att han skulle kunna kontrollera var hon befann sig.

Till slut kontaktade flickan skolans kurator och flyttade hem till sin mamma. I flera veckor låg hon nedbäddad och skakade. Eftersom brottet är preskriberat har det inte lett till något åtal.

Åtalad för kvinnofridskränkning

Den 38-årige fotbollstränaren har även utövat terror mot tre andra kvinnor han haft förhållande med samt deras barn. De brotten står han nu åtalad för i Umeå tingsrätt.

Bland annat ska han ha duschat sin femåriga styvdotter med hett och iskallt vatten, knuffat in henne i väggar och kastat ner henne för en trapp.

Vid ett annat tillfälle ska han ha kastat femåringen flera meter genom ett rum så att hon landade på huvudet. På liknande sätt har han hotat och misshandlat tre andra barn på nio, tre och två år. Kvinnorna har han tagit kontrollen över genom dödshot och isolering.

Förnekar brott

I går avslutades den tredje rättegångsdagen i Umeå tingsrätt av totalt åtta dagar. Rättegången väntas vara slut den 29 november.

– Hittills har han förnekat allt, säger Fanny Holm protokollförare på Umeå tingsrätt.