Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Lärare knivhöggs till döds i galleria

Publicerad 2014-12-03

Bilder från en övervakningskamera i köpcentret visar den misstänkta gärningspersonen.

En amerikansk lärare knivhöggs till döds i en lyxgalleria i Abu Dhabi på måndagen, uppger polismyndigheten i Förenade Arabemiraten.

Gärningspersonen, iklädd en heltäckande slöja, knivhögg tvåbarnsmamman med ett vasst föremål och flydde sedan från platsen.

Ett bråk ska ha uppstått mellan kvinnan och gärningspersonen på en toalett på köpcentret på ön Al Reem på måndagen. Den 37-åriga läraren knivhöggs och togs till Sheikh Khalifa-sjukhuset men dog senare av sina skador.

Fångades på övervakningskameror

Kvinnan jobbar som lärare på en förskola och hade två elvaåriga söner, som nu kommer att överlämnas till sin pappa, skriver AP.

Den misstänkte, som bar heltäckande slöja och handskar, fångades på övervakningskameror på väg ut från köpcentret men är fortfarande på fri fot. Polisen har inte kunnat fastställa gärningspersonens kön. Det vet inte heller vad som var motivet bakom dådet.

Polisen berättar hur den 37-åriga kvinnan hittades blödande på golvet på köpcentrets toalett efter bråket. Anställda på köpcentret ska ha bevittnat händelsen. Mordvapnet, som beskrivs som ett vasst föremål, har beslagtagits av polisen.

"Kommer att göra allt"

Nyheten har har väckt stor uppståndelse i internationella medier. På Al Reem finns ett av Abu Dhabis mest ansedda affärscentrum och staden beskrivs ofta som en fristad i det annars turbulenta Mellanöstern. I Förenade Arabemiraten bor sammanlagt 40 000 amerikanska medborgare.

– Polisen i Abu Dhabi kommer att göra allt för att lösa detta avskyvärda brott och föra den skyldige inför rätta, sa polischefen Rashid Borshid i tisdags.

Den amerikanska ambassaden i Adu Dhabi har fått information om händelsen och uppger att de kommer att samarbeta med Förenade Arabemiraten för att nå en lösning.