Kropp låg ute under presenning i ett dygn

Publicerad 2014-06-09

I över ett dygn låg den döde mannens kropp ute under en presenning.

Polisens tekniker var upptagna.

– Vi har knappt haft några frihetsberövade. Sen kommer allt på en gång, säger Johan Claesson på polisen i Östra Norrbotten till NSD.

Mannen som misstänks ha mördats i Pajala fick ligga utomhus under en presenning i över ett dygn efter att kroppen hittades i lördags. Under tiden bevakades kroppen av en polispatrull.

– Vi har haft en rad grova brott här sista tiden, så vi fick ringa in hjälp från Västerbotten, säger Johan Claesson på polisen i Östra Norrbotten.

Förutom två misstänkta mord har en rad grova våldsbrott inträffat i området de senaste veckorna. Enligt polisen i Östra Norrbotten har de inte nog med teknisk personal för att hinna med.

De har fått hjälp från närliggande polisområden men nu fick man gå över länsgränsen.

Har åkt skytteltrafik

Johan Claesson säger att det i övrigt länge varit lugnt.

– Det har inte hänt något, vi har knappt haft några frihetsberövade. Sen kommer allt på en gång, säger han.

Teknikerna har åkt skytteltrafik efter det senaste mordet som inträffade i Haparanda, cirka 17 mil från Pajala.

– Teknikerna har ju åkt till Haparanda och sedan följt med kroppen ner till rättsmedicin och de är med vid obduktionerna. Sen har de fått åka upp till Östra Norrbotten igen för nästa grova brott, säger Johan Claesson.

Brottsplatsundersökningen fortsatte under söndagskvällen. Enligt polisen riskerade inte brottsutredningen att förstöras så länge brottsplatsen fick vara orörd.

ANNONS