”Det finns intressenter till Findus”

Publicerad 2016-04-09

BJUV. Det finns köpare till Findus. Det menar Hans Olof Nilsson, förbundsordförande för Livsmedelsarbetareförbundet.

Företagsledare har kontaktat honom och sagt att de vill ta över produktionen.

– Det finns människor med kapital som kan tänka sig driva det vidare. Antingen själva eller i konstellationer, säger han.

Strax efter beskedet om nedläggningen av Findus blev Hans Olof Nilsson uppringd av flera företagsledare inom livsmedelssektorn. De ska ha varit mycket upprörda och uttryckt att det är en skam att ett välmående företag ska läggas ned. Det fanns också ett intresse för att köpa företaget.

– Det finns människor med kapital som kan tänka sig driva det vidare. Antingen själva eller i konstellationer. Det har företagsledare signalerat till mig, säger Hans Olof Nilsson.

Beredda att ta över

Han vill inte avslöja vilka det är som har sagt att de vill rädda företaget. Det vore att föregripa, menar Hans Olof Nilsson.

– Det är mycket pengar som krävs – sju miljarder. Samtidigt är folk så trötta på att rövare som bara köper upp och lägger ned. Många starka företagsledare är jätteirriterade över det här, säger han.

Statsministern ringde

Under lördagens manifestation mot nedläggningen berättade Anders Månsson (S) kommunstyrelsens ordförande, att han fått ett oväntat samtal.

– Statsministern ringde. Först trodde jag att det var någon som skämtade med mig. Sedan insåg jag att det verkligen var han.

Stefan Löfven berättade att regeringen har kallat Findus representanter till sig. För att få en förklaring till nedläggningen. Stefan Löfven var upprörd.

– Vad han sa vill jag inte citera här. Han var, så att säga, våldsamt irriterad.

Under samtalet krävde Anders Månsson att han ska få träffa jordbruksministern och näringsministern.

– Det har inte skett än men han sa att han skulle ordna det.