Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Evald, Osvald

Kafébiträdets fina gest till döv stammis

Uppdaterad 2016-02-26 | Publicerad 2016-02-25

När Ibby Piracha, 23, kom till sitt stammiskafé möttes han av en oväntad lapp från baristan som serverade honom: ”Jag har lärt mig teckenspråk bara för att du ska kunna få samma upplevelse som alla andra”.

Minst tre gånger i veckan besöker Ibby Piracha från Leesburg, Virginia sitt lokala Starbucks. Men en dag fick han ett lite annorlunda bemötande. När han kom fram till kassan fick han en lapp från baristan med texten: ”Jag har lärt mig teckenspråk bara för att du ska kunna få samma upplevelse som alla andra”.

Gillas av tiotusentals

Efter att 23-åringen lagt ut en bild på lappen på Facebook har inlägget gillats av över 20 000 personer.

”Jag älskar verkligen det här stället. Starbuckskvinnan skrev den här lappen till mig eftersom hon vet att jag är döv. Jag är förvånad över att hon lärt sig teckenspråk på grund av att jag besöker Starbucks tre gånger i veckan. Hon frågade vad jag ville ha att dricka med teckenspråk. Jag är så tacksam. Hon har liksom insett att det finns döva människor i Leesburg, Virginia. Snälla dela det här inlägget till alla. Jag vill att hörande människor ska få ökad förståelse för oss döva”, skriver han.

Baristan ska ha lärt sig teckenspråk med hjälp av Youtube-videor.

– Hon berättade att han blev motiverad att lära sig eftersom att jag var kund där, och det betyder så mycket för mig, säger Ibby Piracha till WJLA.

Följ ämnen i artikeln