Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Skott sprider skräck på LA:s motorvägar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-01

Tre döda och två skottskadade – på en knapp månad

I går dödades den senaste trafikanten på en motorväg i Los Angeles. Hittills har tre människor dött och fem har blivit skottskadade sedan 1 mars i skjutningarna

En våg av dödsskjutningar de senaste veckorna sprider oro bland bilisterna på Kaliforniens motorvägar

På söndagskvällen kraschade 20-årige Marlon Gordillo Sical med sin bil rakt in i mittbarriären på 101 Freeway – skjuten i huvudet.

Polisen har enligt ABC inga vittnen till dödsskjutningen i Los Angeles, som är den tredje sedan 1 mars. Sammanlagt har tre personer dödats och två skottskadats i södra Kalifornien sedan dess, skriver Dagbladet. Polisens teori är att skjutningarna är en extrem form av "road rage", att bilförare tappat fattningen bakom ratten och skjutit på sina medtrafikanter i raseri.

Flera skjutningar senaste tiden

Men samtidigt har det varit ovanligt många skjutningar den senaste tiden, skriver tidningen. Senast i lördags kväll blev en annan bilist skottskadad på 710 Freeway vid Long Beach.

– Han berättar att han körde på motorvägen när en annan bilist sköt mot honom, han lyckades då köra av motorvägen och ringa efter hjälp, säger Jackie Bezart på Long Beachpolisen till AP.

50 000 dollar i belöning

För två veckor sedan hittades en 54-årig kvinna i sin kraschade bil på San Bernadino Freeway med skottskador i huvudet. Hon avled senare av sina skador. Attackerna påminner om de två seriemördarna John Allen Muhammed och John Lee Malvo som härjade i Washington DC för sex år sedan. Då mördades 10 personer och tre skottskadades i slumpmässiga attacker på gatorna i staden.

Den senaste vågen av motorvägs-skjutningar inleddes med mordet på 26-årige Bunthan Roeung på 101 Freeway den 1 mars. En belöning på 50 000 dollar har utfästs till den som kan komma med upplysningar om mordet. Polisens enda spår hittills är en grå eller svart Chevrolet Monte Carlo som sågs vid skjutningen, skriver CBS News.

Oroliga bilister

Nu börjar bilisterna i södra Kalifornien bli oroliga, skriver LA Times.

– Jag måste vara försiktig och inte tränga mig in i en bilkö. Och om någon gör något kommer jag inte att tuta på dem, sade 50-åriga Lize Park till tidningen.

Det är inte första gången som en period med skjutningar inträffar i Los Angeles. Tidigare vågor av extremt "road rage" har inträffat i april/maj 2005 och sommaren 1987, skriver Dagbladet.