Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Ökänd seriemördare hittad död

Publicerad 2013-10-22

Emile Louis på en bild från 2004.

Busschauffören Emile Louis räknas som en av Frankrikes värsta seriemördare någonsin.

Under 1970-talet dödade han sju unga kvinnor, senare torterade han sin fru och sin dotter.

Nu har han dött – bara dagar innan experter skulle utreda om han skulle släppas i förtid.

Den 79-åriga seriemördaren dömdes 2004 för att ha kidnappat och dödat sju mentalt handikappade kvinnor. Offren var mellan 15 och 25 år och vårdades på en institution i norra Bourgogne - där Louis arbetade som busschaufför.

Mordturnén började redan i mitten av 1970-talet och den omfattande utredningen skulle pågå i 25 år.

Utredare sköts i huvudet

Fallet har varit mycket omdiskuterat i Frankrike och även omgärdats av stor mystik. Polisen Christian Jambert, som pekade ut Louis som huvudmisstänkt i fallet med de döda kvinnorna, hittades skjuten med två skott i huvudet 1997. Dödsorsaken fastställdes som självmord. Senare framkom det däremot att kulorna trängt in i huvudet från två olika vinklar och många experter misstänker att polisen mördats för att mörka Louis hemlighet.

Erkände alla morden

År 2000 greps Louis på nytt för inblandning i morden. Då avtjänade han redan straff för att ha torterat och våldtagit sin fru och sin dotter. Han erkände morden i tron om att de var preskriberade, skriver nyhetsbyrån AP.

Den 14 oktober förflyttades han från fängelset Ensisheim till ett sjukhus. Han dog bara dagar innan medicinska experter skulle släppa ett uttalande med en uppmaning att han skulle släppas i förtid - på grund av medicinska skäl.