Miriam, 34, sköts till döds av polisen

Publicerad 2013-10-04

"Kan inte ens föreställa mig att hon gjort något sådant här"

Miriam Carey, 34, hade med sig sin ettåriga dotter när hon sköts till döds av polisen.

Nu undrar anhöriga och vänner varför hon försökte fly.

– Hon hade allt att leva för, säger Yolando Napoleon, vän till familjen, till New York Post.

Miriam Carey, 34, från Stamford i Connecticut, rammade en bom vid Vita Huset i Washington D.C. i går kväll, svensk tid. Ett filmklipp visar hur hon stoppades av polisen som med dragna vapen försökte öppna dörrarna. Men Carey backade och körde från platsen i full fart – samtidigt som polisen öppnade eld mot bilen.

Sköts till döds

Sedan startade en vild polisjakt på kvinnan.

Politiker uppmanades söka skydd och de amerikanska regeringsbyggnaderna stängdes.

Kort därefter sköts 34-åringen till döds av polisen – med sig i bilen hade Carey sin ettåriga dotter. Enligt medieuppgifter avlossades drygt tio skott. Alla av polisen, enligt CNN.

Men vad Careys motiv var är fortfarande oklart. Polisen har bara uppgett att man ser det som en enskild händelse och att den inte är kopplad till terrorism.

Inga vapen hittades i Miriam Careys bil.

Många i hennes närhet har svårt att förstå det inträffade.

– Hon hade allt att leva för, säger Yolando Napoleon, vän till familjen, till New York Post.

Vännen Tazzy Wright berättar för tidningen att hon nyligen var på semester tillsammans med Carey, som jobbade som tandhygenist.

Tror att det är ett missförstånd

– Vi åkte på en kryssning till Bahamas. Hennes jobb bjöd henne, så bra var hon på sitt jobb. Det var inget fel på Miriam, säger hon till tidningen.

En kompis till 34-åringens äldre syster tror att det rör sig om ett tragiskt missförstånd.

– Det kanske var fel på hennes bromsar, säger hon till NY Post.

Miriam Careys mamma säger dock till ABC News att 34-åringen fick en förlossningsdepression efter att hon födde flickan i augusti förra året.

– Några månader senare blev hon sjuk. Hon var deprimerad... Hon var inlagd på sjukhus, säger mamman Idella Carey som också berättar att hennes dotter aldrig varit våldsam.

"Hon var deprimerad"

Vad 34-åringen gjorde i Washington D.C. vet hon inte utan säger att hon trodde att 34-åringen skulle ta sin dotter till ett läkarbesök i Connecicut i dag.

Steven Oken, 34-åringens chef, säger att hon inte var politisk och att hon "alltid var glad".

– Jag kan inte ens föreställa mig att hon ska ha gjort något sådant här. Det är så långt ifrån man kan komma det jag hade trott att hon skulle göra. Särskilt med barnet i bilen, säger han till ABC News.

Polis, FBI och bombtekniker var på plats vid ett hus i Stamford på torsdagskvällen, lokal tid, och uppger att det är kopplat till utredningen. I övrigt vill polisen inte lämna några uppgifter kring vad man gjorde på platsen, skriver ABC News.

Den ettåriga flickan har omhändertagits.