Så räddar du din semester

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-14

Rensa ditt garage så får du råd med en utlandsresa

TÄNK PÅ INKÖPEN. Ina Lindberg, 36, tror att man kan spara mycket pengar på att tänka sig för innan man slår till.

Funderar du på hur du ska få ihop till semesterkassan?

Kolla ditt förråd och garaget!

En undersökning visar att genomsnittssvensken har prylar värda över 21 000 kronor undanstoppade.

Annika Creutzer.

Och nu går det snabbt att få prylarna sålda.

Semestern närmar sig med stormsteg. Enda smolket i glädjebägaren är det kärva ekonomiska läget. Det är inte längre lika självklart att semesterkassan kommer att räcka till allt man vill göra.

Fyll på kassan

Men bara lugn. Du har fortfarande tid på dig att fixa en riktigt bra semesterkassa.

Annika Creutzer är chef-redaktör för E24:s privatekonomiska sajt Pengar24 och expert på privatekonomi. Hon delar med sig av sitt absolut bästa tips för att fylla på i kassan.

– Rensa ut hemma och sälj det du inte använder. Sätt ut en annons på nätet, ordna en garageförsäljning eller var med på en bakluckeloppis, säger hon.

De kärva tiderna gör nämligen att folk är betydligt mer benägna att köpa begagnade grejor.

– Tänk på att grejorna du lägger ut till försäljning ska passa säsongen. Satsa på att sälja vår- och sommarprylar, tipsar Creutzer.

Använd Blocket

Blocket.se är Sveriges största köp- och säljmarknad. Företaget har låtit göra en undersökning som visar att du förmodligen har pengar till en semesterresa, utan att veta om det, undanstoppade i förrådet eller garaget.

– I mars frågade vi 1 014 svenskar om vad de har för grejor undanstoppade som de inte använder. Det visade sig att genomsnittsvärdet på grejorna är 21 399 kronor per person. Vi ser också en trend att det går fortare att få sina grejor sålda nu, säger marknadschefen Anna Björklund.