En anhållen för mord

Uppdaterad 2014-07-31 | Publicerad 2014-07-30

En person är anhållen misstänkt för mord.

Brottsutredningen inleddes efter att en person hittades död på norra Gotland under natten mot onsdagen.

"Polismyndigheten utreder ett misstänkt dödsfall som inträffat under natten till onsdagen", skriver polisen i ett pressmeddelande.

Natten till onsdagen uppdagades ett mord på norra Gotland. En person som är misstänkt för mordet anhölls mitt på dagen under onsdagen, enligt polisen. Personen är skäligen misstänkt, det vill säga den lägre misstankegraden.

I övrigt är polisen förtegen om utredningen och hänvisar till åklagare.

– Det enda jag kan säga är att det det rör sig om ett dödsfall som för närvarande är rubricerat som mord och att en person har anhållits. Mer kan jag inte säga av utredningstekniska skäl, säger åklagare Jerker Asplund till helagotland.se.

Under torsdagsmorgonen säger Mats Holst, krimchef vid Gotlandspolisen, till Aftonbladet att han inte kan lämna några nya uppgifter om mordet.

– I nuläget säger vi inte mer än så. Vi har en person anhållen skäligen misstänkt för mordet. Arbetet fortsätter under dagen. Jag kan inte ge ytterligare kommentarer än det, säger han.

Den misstänkte 48-åringens advokat Staffan Fredriksson säger att hans klient nekar till brott och bekräftar också att den avlidne personen är en kvinna.

– Jag träffade min klient som hastigast i går och han säger att han inte har något med hennes död att göra, säger Staffan Fredriksson till TT.

Fler förhör kommer troligen att hållas under dagen.