Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Ännu ett rån mot guldsmed i Stockholm

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-10-28

Bara timmar efter rån mot en guldsmed på Hötorget rånades en guldbutik i Bredängs centrum.

Polisen fick larmet klockan 15.15.

Enligt uppgift ska det vara flera rånare som kört rakt in i butiken med en bil - en så kallad smash-and-grab-kupp.

Chockade vittnen såg hur en stor grön bil, enligt uppgifte en Jeep Cherokee, körde rakt mot guldsmedsbutiken och utan att stanna kraschade rakt in i fönstret.

– Jag hörde glaskrossas och sedan hur gallret innanför fönstret ramlade ner, säger en 17-årig tjej som blev vittne till händelsen.

Hon berättar att hon sedan såg fyra män stiga ur bilen och springa in i guldsmedsbutiken.

– Den första av dem hade ett vapen. En liten pistol som han sköt med rakt ini butiken för att skrämma personalen och krossa glasrutor, säger vittnet.

Sammanlagt uppfattade hon att tre skott avlossades. Männen hade väskor med sig och rafsade åt sig vad de kunde få tag på.

En femte person som stod och höll utkik varnade dem sedan och då flydde rånarna bort mot en busshållplats och hoppade in i en flyktbil - enligt vittnesuppgifter en Range Rover - som stod och väntade. Allt gick på bara några få minuter.

– Det var inga män. De klädde sig och rörde sig som ungdomar, kanske i 17-18-19-års åldern, säger vittnet.

De fyra som satt i bilen bedöms vara mellan 170-175 centimeter, de bara svarta huvor och mössor med uppfällda huvtröjor. Den femte personen som verkade stå vakt och larma de andra var dock en äldre man utan huva.

Enligt polisen kan gärningsmännen inte vara samma som utförde kuppen mot Hötorget eftersom de greps vara en kvart efter rånet i Bredäng.

Sitter du fast på E4:an utanför Hudiksvall? Har du
bilder?