Fritagna gisslan Noa: "Måste göra allt vi kan"

TT

Publicerad 2024-06-30 09.23

Affisch på Noa Argamani fasttejpad på en av de tomma stolarna som ska symbolisera gisslan tagna av Hamas, under en protest utanför premiärministerns Benjamin Netanyahu residens i maj. Noa Argamani fritogs i början av juni.

Kraven på regeringen att nå ett gisslanavtal fortsätter i Israel.

26-åriga Noa Argamani, som nyligen fritogs från Hamas, gick på lördagen ut och uppmanade landet att göra allt för att få hem dem som är kvar i fångenskap.

Protester mot den styrande koalitionen och till stöd för ett gisslanavtal ägde rum i flera större städer i Israel på lördagskvällen, skriver tidningen Haaretz.

På det så kallade gisslantorget i Tel Aviv, där människor varje vecka samlas för att kräva att gisslan friges, visades ett videotal av Noa Argamani, som räddades från terrorstämplade Hamas tidigare i juni.

– Vi får inte glömma gisslan som fortfarande befinner sig i Hamas fångenskap, och vi måste göra allt för att få hem dem, säger hon i videon.

26-åriga Noa Argamani kidnappades tillsammans med sin partner Avinatan Or under attacken den 7 oktober på musikfestivalen Nova i Israel.

– Jag vill ta tillfället i akt och påminna alla om att det fortfarande finns 120 gisslan i Hamas fångenskap. En av dem är Avinatan Or, min partner, som jag skildes från vid kidnappningen.

I en video som blev viral efter terrorattacken den 7 oktober syns Noa skrikandes ”döda mig inte” när hon förs bort på en motorcykel.

Tidigare i juni räddade israeliska styrkor Noa och tre andra gisslan i en stor räddningsinsats efter att de suttit fångna i åtta månader.