Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Fyra döda i försök att korsa Engelska kanalen

TT-AFP

Publicerad 2024-10-05 16.21

Ett litet barn har omkommit på en båt fullastad med migranter utanför Frankrikes kust. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Fyra personer har omkommit vid två olika försök att ta sig över Engelska kanalen till Storbritannien. Bland de döda fanns ett barn i tvåårsåldern.

På lördagsmorgonen slog en liten båt fullastad med migranter utanför Boulogne-sur-Mers kust i norra Frankrike larm om motorproblem. Närmare 90 personer var ombord.

Det lilla barnet hittades död i båten. Enligt åklagaren Guirec Le Bras hade barnet klämts ihjäl.

En annan tragedi utspelade sig utanför Calais kust. Där omkom tre personer, två män och en kvinna i 30-årsåldern, på en båt som var fullastad med migranter.

Enligt franska myndigheterna hade de blivit klämda och förmodligen drunknat i vattnet som fanns i båten.

”Smugglarna har dessa människors liv på sitt samvete och vår regering kommer att intensifiera kampen mot dessa gäng som berikar sig själva genom att organisera dessa dödliga transporter”, skriver Frankrikes inrikesminister Bruno Retailleau på X.

”Det är skrämmande att fler liv har förlorats i kanalen i dag, inklusive ett litet barn, på grund av att gäng med kriminella smugglare fortsätter att organisera dessa farliga båtöverfarter”, skriver Storbritanniens inrikesminister Yvette Cooper på X.

Hittills i år har omkring 50 migranter omkommit på Engelska kanalen.