”Nu börjar vi bli rädda för hur det ska gå”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-27

Elevernas betygsunderlag förstördes i skolbranden

Hjällsnässkolan i Gråbo hade precis kommit tillbaka till normala rutiner efter förra branden. Nu tvingas eleverna åter till provisoriska lektionssalar och splittrade skoldagar.

Punkt SE i går.

När eleverna kom till Hjällsnässkolan i går morse var lektionerna inställda. Istället hölls informationsmöte om söndagens brand som totalförstört halva skolan.

”Rörigt just nu”

– Det är väldigt, väldigt rörigt just nu. Men vi är glada över att skolan satt in resurser, säger Caroline Nilsson i 9 F, en av de klasser som drabbats hårdast.

Efter förra branden, som inträffade den 13 oktober, fick 100 berörda elever undervisning i uppehållsrummet. Nu påverkas 300 elever som nu är tillfälligt inhysta i församlingshemmet, missionskyrkan och i en grannskola.

– Vårt arbetslag hade bara varit igång en vecka efter förra branden. Nu börjar vi bli rädda för hur det ska gå med slutbetygen, säger Madelene Freij som också går i 9F.

Ingen misstänkt för branden

Uppsatser, rapporter och andra viktiga underlag som eleverna lämnat in till sina lärare har nu gått förlorade.

– Eleverna ska inte drabbas. Vi kommer att göra allt för att de ska få visa att de har kunskaperna som krävs, säger skolans rektor Lennart Nilsson.

Under gårdagen genomförde polisens tekniker en brottsplatsundersökning på skolan, som nu brunnit tre gånger bara i år. Polisen jobbar utifrån teorin att branden var anlagd men har ännu ingen misstänkt.

ANNONS