Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Läsarna: Då föder Victoria

Publicerad 2012-02-22

Strax efter klockan 10 fredagen den 2 mars föds den blivande tronarvingen – i alla fall om man ska tro Aftonbladets undersökning.

Drygt tre av fem läsare tror att det blir en flicka.

Födseln kommer allt närmare.

Kronprinsessan blir allt rundare om magen och ryktena om kungabarnets nedkomst duggar allt tätare. Men än så länge har det varit falskt alarm. Och om man frågar Aftonbladets läsare så får vi vänta över en vecka till innan det bär av till BB.

Klockan 10.07 på förmiddagen fredagen den 2 mars är det sammanlagda resultatet då närmare 28 000 personer har fått komma med sin gissning.

Stort intresse

– Det tyder på ett stort intresse, säger hovets informationschef Bertil Ternert, som även har märkt ett ökat antal besökare på kungahusets hemsida den senaste tiden.

När det gäller den av läsarna föreslagna ankomsttiden säger han att det fortfarande är de tidigare uttalandena som gäller.

– Vi har ju sagt att det är i början av mars. Sedan har kronprinsessan preciserat det ytterligare med att säga i månadsskiftet, säger han.

Flest tror på en flicka

Trots att det rent statistiskt föds något fler pojkar än flickor i världen, så gissade tre av fem att det kommer att bli en flicka. Hovet är dock fortsatt förtegna och lämnar inga ledtrådar om huruvida Aftonbladets läsare har rätt.

– När det gäller den delen har vi inga kommentarer, säger Bertil Ternert.

Läsarna fick också svara på vad de trodde om mått och vikt på den nyfödda bebisen. Runt 3 500 gram och 51 centimeter lång blev resultatet.