Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Höll miljonvinsten hemlig

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-27

”Det har varit lite jobbigt”

Lördagen den 24 januari vann Charlotte Stålhandske 1,8 miljoner kronor i direktsändning på TV4. Men vinsten hade lika gärna kunnat hamna hon någon annan.

– Jag hittade en Trisslott som hade blivit ogiltig om jag inte lämnat in den samma dag.

Det är bara ett par dagar sedan Charlotte Stålhandske, 44, från Järfälla vann 10 000 i månaden i 15 år. Den första utbetalningen har redan landat på hennes konto, men känslorna är fortfarande bedövade.

– Jag vet inte hur det känns än. Det har varit lite jobbigt, men det är skönt att det är klart nu.

De sammanlagda 1,8 miljonerna tänker Charlotte Stålhandske förvalta väl.

– Vi får stoppa undan dem i början tills vi vet vad vi ska göra. Något som är helt säkert är att vi ska lösa våra lån, men det är fortfarande mycket som inte har sjunkit in.

Höll på att missa vinsten

I mitten av oktober upptäckte Charlotte Stålhandske en Trisslott som låg hemma och skräpade. Lotten innehöll en vinst på 25 kronor.

– Det var i sista sekund. Dagen efter skulle lotten vara ogiltig.

På varje Trisslott står sista dag för inlösen, vilket brukar vara ungefär ett år, så det gäller att inte vara alltför glömsk.

Likt många andra bytte hon vinsten mot en ny Trisslott. Även denna lott glömdes bort, men inte lika länge.

De tre klöversymbolerna som uppenbarade sig på Trisslotten garanterade henne minst 1,2 miljoner kronor.

– Jag höll på att få hjärtsnurr. Tänk om jag inte hittat min gamla lott? Då hade någon annan fått vinsten, säger Charlotte Stålhandske och låter lättad.

Fram till i lördags hade Charlotte Stålhandske hållit vinsten så hemlig som möjligt. På jobbet var det endast chefen som visste.

– Nu vet alla om det, skrattar hon. Till och med en gammal klasskamrat som jag inte sett sedan tonåren skickade ett sms. Kul att hon engagerade sig och hittade mitt nummer, fortsätter hon.

Hur var det att vara på tv?

– Att det var tv gjorde inte så mycket, det var mest nervositeten över hur stor vinsten skulle bli. Natten innan hade jag riktigt svårt att sova.

Under direktsändningen i TV4 höll sig Charlotte Stålhandske lugn. Hon har tittat på en inspelning av skrapet och tycker att hon skötte sig bra.

– De låg lite efter i schemat så jag skrapade järnet, berättar hon och skrattar hjärtligt. Nervositeten kom efteråt.

Firade ni efteråt?

– Jag och gubben hade tänkt äta gott på kvällen. Men vi var helt slut, så det var nästan direkt i säng när vi kom hem. Den natten sov jag tryggt, säger hon och skrattar.

Resor är en vara det troligtvis kommer att bli mer av men Charlotte Stålhandske vill inte rusa iväg för snabbt.

– Jag har ju ett stort ansvar nu och måste vara medveten om att det faktiskt finns ett liv även efter dessa 15 år. Men vi har fått en unik möjlighet och det är helt fantastiskt.