Här är höstens supersatsning

Publicerad 2013-08-14

Aftonbladet TV drar i gång ”Brottscentralen”

Nu drar Aftonbladet TV i gång storsatsningen Brottscentralen - som blir en del av höstens stora kvällssändningar.

Ankare är de rutinerade programledarna Thabo Motsieloa och Lennart Ekdal.

– Det är det yrkesmässiga projekt som gett mig mest hjärtslag sedan 1994, säger Thabo Motsieloa.

Aftonbladets stora tv-satsning som sjösätts i september kommer du att kunna följa måndag till torsdag på sajten.

Där kommer du varje kväll att kunna se det nya kriminalprogrammet Brottscentralen.

– Vi tar in kriminaljournalistiken i ett nytt direktsänt läge. Vi gör en modern form av kriminal-tv där vi kommer att vara väldigt aktuella. Vi kommer att vara på plats när det händer, där det händer, säger Magnus Zaar, tv-chef på Aftonbladet.

Han beskriver Brottscentralen som ett interaktivt program där tittarna kommer att ha en stor del i utformningen.

Del i en storsatsning

– Den direktsända kvällen där Brottscentralen ingår är en del av den stora satsningen Aftonbladet gör på tv just nu. Det innefattar bland annat ett stort antal nyanställda och en helt nybyggd studio, säger Magnus Zaar.

Programledaren Thabo Motsieloa är en av dem som rekryterats till tv-satsningen. Han kommer tillsammans med tv-profilen Lennart Ekdal att lotsa tittarna genom dagsaktuella brottsfall.

’Det känns jättekul’

Aftonbladets rättsreporter Linda Hjertén är Brottscentralens expert.

– Det känns jättekul. Det är det yrkesmässiga projekt som gett mig mest hjärtslag sedan jag gjorde debatt-programmet ”Svart eller vitt” 1994, säger Thabo Motsieloa.

– Vi går ut med brännande samhällsjournalistik. Att jobba live är en särskild känsla, det är tv-journalistikens Formel 1.

Översikt på brotten

Tittarna kommer få en översikt över brottsstatusen på en regelbunden basis. Aftonbladet kommer att samarbeta med flera polisdistrikt som ska ge fortlöpande information om vad som hänt det senaste dygnet.

– Alla pionjärprojekt är väldigt kul att vara med om. Det präglas av entusiasm och förhoppningar om att kunna göra bra samhällsjournalistik, säger Lennart Ekdal.