Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Björklund eldade på inför supervalåret

Publicerad 2013-11-17

VÄSTERÅS. Det var en framåtblickande Jan Björklund som avslutade Folkpartiets landsmöte i Västerås.

Han avslutade med att elda på ombuden inför det stundande supervalåret.

– Nu tar vi matchen, nu kör vi. Vi vill mer, säger han.

I dag avslutades det fyra dagar långa landsmötet i Västerås. Folkpartisterna har nu klubbat igenom ett helt nytt partiprogram, "Frihet i globaliseringens tid". Det var en nöjd partiledare som summerade den liberala samlingen.

– Partiledningen har fått ett väldigt starkt mandat från landsmötet. Våra förslag har ju gått igenom i stort sett ograverat på alla viktiga punkter. Det är ett enigt Folkparti som nu möter väljarna i nästa års val, säger Jan Björklund.

"Tydliga beslut"

Han menar att partiet nu slipat på sin politik när det gäller flera stora och viktiga områden.

– Vi har tagit tydliga beslut om jobben, ungdomsjobb med lärlingssystem, betyg från fjärde klass i skolan, förstatligad skolad och en tredje pappamånad när det gäller jämställdheten. Dessutom vill vi stå upp för det europeiska samarbetet när många säger annat. Det är många viktiga beslut och jag känner ett starkt stöd från mitt parti.

Dessutom poängterade Björklund att partiet med kraft vill se att partiet försöker få alliansregeringen omvald. Om alliansen förlorar valet går man i opposition.

Björklund manade på

Jan Björklund höll också ett kort avslutningstal inför de jublande ombuden. Han avslutade med en uppmaning inför 2014, när det både är val till EU-parlamentet och riksdagen.

– Vi har fått förtroende att göra Sverige mer liberalt och den resan har bara börjat. Nu tar vi matchen, nu kör vi. Vi vill mer, säger han.

Även EU-ministern Birgitta Ohlsson var nöjd efter landsmötets slut.

– Det är en otroligt socialliberal för partiet nu. Det är ett skifte i rätt riktning. Profilen är tydligare feministisk och regeringsmässigt vassare, säger hon.