Misstänkt mord i Herrljunga

Publicerad 2013-05-17

En man död vid kyrkogård – polisen utesluter inte brott

En man har hittats död utomhus i närheten av en kyrkogård i Herrljunga.

– De skador som personen har gör att vi inte kan utesluta brott, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

En man i medelåldern hittades på fredagseftermiddagen död i centrala Herrljunga. Mannen hittades vid en grässlänt i närheten av en kyrkogård.

”Utesluter inte brott”

Polisen utesluter inte att mannen har utsatts för brott och utreder händelsen som mord alternativt dråp.

– De skador personen har gör att vi inte kan utesluta brott, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Polisen har spärrat av ett stort område och ska utföra en teknisk undersökning för att säkra eventuella spår. Även kyrkogården är avspärrad.

Enligt polisen i Alingsås handlar det inte om skär– eller skottskador.

– Det rör sig om trubbigt vål, säger Håkan Sennerfors, inre befäl vid polisen i Alingsås.

Vem det var som larmade SOS är oklart.

”Litet samhälle”

Mannen är inte identifierad än, men han ska vara i medelåldern.

– Det är ett litet samhälle och vi kommer utföra någon form av dörrknackning, så jag förmodar att det kommer komma fram uppgifter lite senare, säger Christer Fuxborg.

Larmet kom klockan 17.23 och polisen har i nuläget ingen misstänkt.

Exakt hur länge mannen ska ha legat på platsen är oklart.

– Men det kan inte vara länge. Det är en hel del folk i rörelse där uppe, säger Håkan Sennerfors vid polisen i Alingsås.

Avspärrningarna hävda

Enligt uppgifter från polisens tekniker till Aftonbladets fotograf på plats kan det röra sig om ett olycksfall, men det är ingenting som har bekräftats.

Omkring klockan 22 på fredagskvällen var polisens tekniker klara på platsen och avspärrningarna runt kyrkogården hävdes.

– Vi har ingen identitet på mannen än. Nu har vi en hel del vittnesuppgifter som ska gås igenom, säger Håkan Sennerfors strax innan midnatt på fredagen.

Texten uppdateras