Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Polisen varnades innan mordet

Publicerad 2012-02-19

En orolig granne ringde polisen och varnade för den 45-årige mannen.

Men polisen fick inte tag i mannen, rapporterar Sydsvenskan.

Några timmar senare mördade han den 38-åriga kvinnan.

I fredags åt mannes granne lunch tillsammans med en av 45-åringens vänner. De blev oroliga och larmade polisen, rapporterar Sydsvenskan. Grannen uppger att han hade ett långt samtal med en utredare.

– Utredaren sa att hon inte fick tag på 45-åringen, men att hon hade pratat med hans före detta sambo. Hon ska, enligt polisen ha sagt, att det inte fanns någon risk för att 45-åringen skulle begå självmord, säger grannen till Sydsvenskan.

"Detta vi befarade"

Några timmar senare var den 38-åriga kvinnan död. En av poliserna som utredde mannen efter att han överföll sin sambo 2011 förstår inte varför mannen befann sig ute i samhället.
– Han borde aldrig ha släppts fri efter att han dömts för olaga frihetsberövande, säger polisinspektör Roger Carlström till Sydsvenskan.

– Det var just detta som vi befarade. Kvinnan hade polisskydd, bland annat en larmtelefon, men hon hann aldrig ringa på den.

På fri fot

45-åringen överklagade fjolårets fängelsedom. I väntan på att hovrätten skulle ta upp fallet befann sig mannen på fri fot.

– Tingsrätten ansåg att han inte riskerade att återfalla i brott och han kunde ju inte försvåra utredningen i och med att han blev dömd, säger 45-åringens advokat Ulf Bjermer.