Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Misshandlades med tillhygge i husvagn

Uppdaterad 2016-02-21 | Publicerad 2015-11-27

Polisen i Östergötland kallades vid 19-tiden till en camping utanför Finspång med anledning av en grov misshandel. En man hade slagits med ett tillhygge på armar och ben.

– Han har fått en hel del skador och när det gäller sparkar och tillhyggen så skulle våldet kunna få stora följder, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på Östergötlandspolisen.

En man i femtioårsåldern angreps i sin husvagn på en camping i Finspång av två personer på torsdagskvällen. Hur bråket uppstod är oklart men personerna, som är i 20- respektive 40-årsåldern, angrep honom med ett tillhygge, enligt polisen.

Han fick skador på armar, ben och i ansiktet.

– Han har fått en hel del skador och när det gäller sparkar och tillhyggen så skulle våldet kunna få stora följder, säger Lars-Göran Nilseryd.

Den 50-åriga mannen fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset för kontroll och vård men hade enligt polisen inte livshotande skador.

De två gärningsmännen greps senare under torsdagskvällen på två olika platser. De sitter nu anhållna av åklagare misstänkta för grov misshandel.

Ytterligare utredningsåtgärder kommer att genomföras under fredagen, säger Lars-Göran Nilseryd.