Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Snöröjarens varning: ”Hade kunnat sluta med en katastrof”

Publicerad 2015-11-25

Uppmanar föräldrar att hålla koll på barnen

När Terje Nilsen körde förbi ett hus med sin plogbil upptäckte han något som fick honom att tänka till. Sedan lade han ut ett par varnande bilder på Facebook.

Terje Nilsen, 36, har jobbat med snöröjning i norska Tromsö i 15 år. Nu har han valt att varna för en potentiell katastrof när han är ute med plogbilen på trånga vägar.

När han åkte förbi ett hus nyligen upptäckte han nämligen att någon byggt en snökoja inuti en av snöhögarna han var på väg att röja bort.

– Hade jag kommit från andra hållet hade jag inte sett att någon grävt ett hål i snöhögen. Det hade kunnat sluta i katastrof, säger han till norska TV2.

”Viktigt att säga till barnen”

Nu vill han uppmana föräldrar att hålla koll på sina barn och få dem att förstå farorna, enligt lokaltidningen iTromsö som först uppmärksammade varningen.

Självklart ska barnen leka ute på vintern när det finns mycket snö, men det går att göra säkrare enligt Nilsen.

– Det är viktigt att säga till dem att inte leka och göra kojor där vi ska ploga. Hade jag träffat snöhögen med bilen så hade den rasat samman och tanken på att ett barn skulle kunna begravas i snön är ohygglig, säger han till TV2.