Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Fem hittade ihjälskjutna i hus

Publicerad 2015-05-13

Fem personer har hittats ihjälskjutna i ett hem i sydvästra USA. Polisen misstänker att gärningsmannen kan vara en av de döda, rapporterar AP.

De fem döda personerna hittades i ett hem i Tucson i delstaten Arizona vid klockan 18 på tisdagskvällen, lokal tid. Polisen misstänker att det handlar om ett så kallat utökat självmord, där gärningsmannen tagit sitt liv efter dådet, enligt nyhetsbyrån AP. Alla kroppar ska ha "uppenbara tecken på skottskador", enligt en polisinspektör.

Män och kvinnor bland offren

Larmsamtalet gjordes av en man som ska ha åkt till huset för att hälsa på en bekant, skriver Arizona Daily Star. Han ska ha kikat in genom ett fönster och fått syn på en person som såg ut att ha blivit skjuten med flera skott.

När polisen därefter kom till platsen hittade de fem döda personer - både kvinnor och män - i olika delar av huset, som beskrivs som en 120 kvadratmeter stor enplansvilla. Inga småbarn fanns bland offren.

Mordplatsen undersöks

Alla personerna bedöms ha dött under dagen, enligt Roberto Villaseñor, Tucsons polischef, som lämnat uppgifterna. Polisen har inte kommenterat om några vapen har hittats i huset.

Att det handlar om ett utökat självmord är inte bekräftat, utan det är polisens första misstanke. En mordutredning är inledd och kriminaltekniker tillbringar natten med att undersöka mordplatsen i ett försök att rekonstruera händelseförloppet.