Nu är vi tillbaka på träåldern

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-07-05

Senaste trenden: en tv i trä

Byt ut plast mot ek – och silverfärg mot lack!

Nu kan det vara trä i din tv.

Men inredningsexperten Mattias Särnholm från Roomservice är tveksam.

Knappt hade vi slängt ut den gamla bildrörskolossen och ersatt den med en slimmad LCD-variant förrän den nya flugan når oss. Nu ska tv:­n vara en möbel i trä igen – precis som på 50-talet.

– Tv:n ska smälta in i hemmet bättre. Från början såg man tv:n som en möbel, men den har blivit en teknisk skrytsak man ska visa upp. Jag vill ta den några steg tillbaka till möbel igen, säger formgivaren Stefan Borselius.

45 000 kronor

Hans 40-tummare kostar 45?000 kronor. Men så är den tillverkad i Sverige också. Både bakstycke och ram är av massiv ek.

Ett annat svenskt företag täcker Samsung-elektroniken i tv:n med bok och mahogny som svarvas till i en fabrik i Kina och monteras samman i Sverige. Deras 40-tums tv kostar runt 13?000 kronor.

”Ser konstigt ut”

– Det är en hel del handarbete bakom. Det blir fint och ger liv åt tv med trä som material. Och vi säljer allt fler, säger vd:n Jan Saloum.

Ny trend eller ej – Mattias Särnholm, snickaren och inredningsexperten från Kanal 5:s Roomservice blir inte köpsugen när han får höra om trä-tv.

– Det tar nog ett tag innan jag blir sugen. Har bara en känsla av att det ser konstigt ut hemma. Just nu är man så inkörd på att en tv ska vara silverfärgad.

Läs också:

Anders Munck

Följ ämnen i artikeln