Misstänkte styckmördaren undersöks inte

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-22

”Måste klargöra vad han har gjort först”

24-åringen misstänks ha styckmördat Sölve Svensson och Irene Saldert 2007. I dag sade tingsrätten i Helsinborg nej till att skicka honom på en stor psykundersökning. – Vi måste klargöra vad han har gjort först, säger Bengt Olsson, chefsrådman vid Helsinborgs tingsrätt.

Sölve Svensson och Irene Saldert försvann från sitt hem på Hovs Hallar 2007. 24-åringen åtalades för mord – utan att kropparna hade hittats. När kropparna hittades i maj 2009 åtalades 24-åringen igen och väntar nu på rättegång, häktad på sannolika skäl misstänkt för både mord och brott mot griftefriden.

Advokaten begärde stor psykundersökning

24-åringens advokat begärde att den misstänkte mannen ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning innan rättegången. Idag avslogs begäran av chefsrådman Bengt Olsson.

– Det är viktigt att kunna klargöra vad personen har gjort först. I det här läget har han erkänt brott mot griftefriden men när det gäller det övriga har han lämnat flera olika versioner, säger Bengt Olsson.

Undersökningar med olika resultat

Mannen har genomgått två mindre psykundersökningar som har gett olika resultat. 24-åringen kan fortfarande skickas på en stor psykundersökning, men det sker först efter rättegången om tingsrätten tycker sig ha övertygande bevisning.

– Det är mycket möjligt att det blir en rättspsykiatrisk undersökning efter rättegången, men vi måste klargöra exakt vad det är han har gjort först, säger Bengt Olsson.

Rättegången beräknas starta runt månadsskiftet augusti-september.

ANNONS