Aftonbladet

Dagens namn: Lars

Stökigt under demonstration i centrala Borås

Uppdaterad 16.16 | Publicerad 15.24

Stökiga scener har utspelat sig i Borås i samband med en Palestina demonstration.

Det är ännu oklart vad som skett – men enligt initiala uppgifter till polisen har en bil kört in i ett demonstrationståg och det ska ha uppstått bråk med tillhyggen.

– Jag hörde hur folk skrek och såg sedan när de sprang efter bilen, säger säger Stina Kajaso som deltog i demonstrationen.

Polisen fick in larm vid klockan 14 om att bråk och stök i samband med en Palestina demonstration. De är nu på plats för att utreda händelsen.

– Initialt kommer det in ett samtal om att en bilist kört in i en demonstration och att någon skulle vara skadad, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Demonstrationen gick dock vidare till annan plats och inväntade polisen. Någon person hade fått skrapsår men ingen behövde åka med ambulansen.

Stina Kajaso gick i demonstrationståget med sina två barn när det inträffade.

Hon berättar att hon blev vittne till händelsen.

– Jag hörde hur folk skrek och såg sedan när de sprang efter bilen, säger hon.

Slog med basebollträ och punkterade däck med kniv

Även bilföraren, en man i 70-årsåldern, kontaktade polisen och uppgav att flera personer från demonstrationen omringat bilen och slagit på den med tillhygge samt punkterat ett däck på bilen med en kniv.

– Mannen berättar för oss att en stor grupp demonstranter har förföljt bilen och slagit på bilen med basebollträ och punkterat ett däck genom att sticka in ett kniv i gummit, säger Peter Adlersson.

Han ska även ha fått slag i ansiktet av personer i demonstrationen. Bilisten körde bort från platsen och samtalar nu med polisen.

”Vet inte vad som stämmer”

– Vi har fått in två skilda förklaringar om det som ska ha skett. Vi vet inte i nuläget vad som är stämmer och vi ska utreda och hålla förhör för att ta reda på mer, säger Peter Adlersson.

Polisen är på plats för att försöka reda ut vad som har hänt.

I nuläget har polisen rubricerat händelsen som vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt misshandel och skadegörelse.

Detta kan dock komma att ändras beroende på vilka uppgifter som kommer fram i ärendet.