Fängelse för knarkbeslag efter tv-stöld

TT

Publicerad 2020-04-27

Göteborgs tingsrätt dömer två män efter ett knarkbeslag som gjordes sedan en av männen anmält att blivit bestulen på en tv. Arkivbild.

Två män döms till minst fyra års fängelse för att de deltagit i hantering av narkotika för mer än fem miljoner kronor i Göteborg. Polisen hittade knarket, sedan en av de nu dömda männen anmält att han blivit bestulen på en tv-apparat.

När en patrull besökte den 50-årige mannen för att ta in uppgifter om tv-stölden, reagerade poliserna på att det luktade cannabis i bostaden. Efter beslut om husrannsakan hittades 16 kilo amfetamin och nästan 200 000 narkotikaklassade tabletter. Allt låg i Ikea-påsar, skriver Göteborgs-Posten.

50-åringen uppger att han tagit emot de stora påsarna för förvaring, utan att kolla vad de innehöll, och att narkotikan tillhör någon annan. Åklagaren håller i stort med om den bilden. Männen som nu fått sin dom har inte haft för avsikt att sälja knarket vidare på egen hand. Narkotikans "ägare" har polis och åklagare dock inte kunnat nå.

Den 50-årige mannen döms till 4,5 års fängelse för grovt narkotikabrott. En släkting till mannen döms till fyra års fängelse. Släktingen nekar till brott, men hans fingeravtryck fanns på påsar med amfetamin.

Följ ämnen i artikeln