Man överföll kvinna – greps efter hundsök

Sebastian Comar Alm

Publicerad 2022-02-17

Polis på plats.

En man överföll en kvinna då hon promenerade på Järvafältet, i Sollentuna kommun, på torsdagskvällen.

Polisen var snabbt på plats och en misstänkt man kunde gripas.

– Efter en halvtimmes spårning hittar vi en man i skogen som grips, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson i Stockholm.

En man överföll en kvinna då hon promenerade på Järvafältet vid 18.30-tiden på torsdagen.

– Där är det en kvinna som blivit överfallen när hon befann sig i naturområdet, säger Daniel Wikdahl, polisens pressperson i region Stockholm.

Kvinnan ska frigjort sig från mannen och via en förbipasserande lyckats larma polis.

– Hon får hjälp av förbipasserande. Det är en annan person än målsägande som ringer oss. Hon har då lyckats reda sig och springa från platsen och gärningsmannen har då sprungit ut i skogen någonstans, säger Daniel Wikdahl.

Hundpatrull hittar mannen i skogen

Polisen var snabbt på plats med hundpatrull och efter en korta jakt lyckas de gripan en man som nu är misstänkt för överfallet.

– Vi har ganska många patruller i området som kan börja jobba snabbt och efter en halvtimmes spårning hittar vi en man i skogen som grips, säger Daniel Wikdahl.

Kvinnan fördes till sjukhus för kontroll och undersökning.

Polisen vill i nuläget inte uppge vilken typ av grovt brott mannen är misstänkt för – och han har ännu inte identifierats.

Brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning.

– Teknikerna är igång ute i skogen och jobbar och vi har kontakt med vittnen som har gjort vissa iakttagelser, säger Daniel Wikdahl.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln