Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Svenskarna: Vi hann inte flyga i morse

Uppdaterad 2011-09-26 | Publicerad 2011-09-25

Flygplanet kraschade – alla ombord dog

Slumpen – och en stor portion tur – gjorde att Magnus Liljeqvist och David Ljungström inte var med på planet som dödskraschade i Nepal i morse.

Alla ombord dog.

– Det är klart att man blir chockad, säger David Ljungström.

Magnus Liljeqvist (th) och David Ljungström (tv) är i Kathamndu i Nepal för att arbeta tillsammans med Tirtha Rasaili (mitten) från Child Watabaran Center arbeta med gatubarn.

Magnus Liljeqvist från Göteborg och David Ljungström från Stockholm är i Nepal för att under en vecka arbeta med gatubarn för organisationen Child Watabaran Center för konsultföretaget Xdins räkning. De besöker skolor, och är ute på gatorna för att träffa några av Kathmandus många gatubarn.

Ville flyga över Mount Everest

Under veckan i Nepal ville de gärna se Mount Everest och bestämde sig för att ta en guidad flygtur över Himalaya. De hörde sig för – och fick veta vilket flygbolag som var säkrast.

– En bekant flög turen på lördagsmorgonen rekommenderade den verkligen, säger David Ljungström.

Hann inte flyga i morse

Svenskarna hade planerat att flyga på söndagsmorgonen – men deras hektiska arbetsschema gjorde att de tvingades flytta fram flygturen till på onsdag.

– Vi hade hoppas att kunna få tid över för att flyga, och kanske ta oss upp och klättra lite, men arbetsschemat är späckat, så i morse hann vi inte med flyget. Vi fick flytta fram det till onsdag morgon i stället, säger David Ljungström.

Det var tur.

Planet kraschade – 19 dog

Sightseeingturen som lyfte från Kathmandu i morse kraschade. Alla 19 som befann sig ombord på planet omkom.

Kvar på marken fanns två chockade svenskar.

– Vi har inte riktigt hunnit smälta det här, och förstå hur nära det var, säger David Ljungström.

Flygningen på onsdag har de avbokat efter dödskrashen. Nu koncentrerar de sig i stället på att jobba, och smälta alla intryck.

– Vi har båda två lovat våra respektive att det inte blir någon flygning nu.