Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Victoria och Daniel på kunglig norsk fest

Publicerad 2011-08-25

Här anländer Victoria och Daniel till det norska kronprinsparets jubileumsdag.

Kronprinsessan Victoria inledde festgudstjänsten i Oslo domkyrka med att läsa ett stycke ur bibeln.

TRISS I KUNGLIGHETER Kronprinsessparet på väg in i Oslo domkyrka – och kanske skymtar man även tecken av den blivande tronarvingen?

Strax innan klockan 15 var det full aktivitet utanför Oslo domkyrka. 600 gäster har bjudits in för att fira kronprinsessan Mette-Marits och kronprins Haakons 10-årsjubileum som gifta.

Bland deltagarna återfinns kungligheter och kändisar men även Norges statsminister Jens Stoltenberg.

Hjälpa till med något speciellt

Kronprinsessan Victoria anlände kyrkan med Daniel vid sin sida. Hon bar en brun klänning med vita prickar som möjligen gav en antydan till den kommande babylyckan.

På väg in i kyrkan sågs hon prata med Mette-Marits son Marius. Victoria ska enligt VG hjälpa till med något speciellt under gudstjänsten. Redan när festligheterna inleddes läste hon ur bibeln. Victoria fick äran att läsa Frans av Assisis bön tillsammans med prinsessan Ingrid Alexandra, Mette-Marits och Håkons gemensamma barn.

Fest hela kvällen

Festligheterna kommer att fortsätta hela eftermiddagen och kvällen. Efter gudstjänsten kommer kronprinsparet besöka Universitetsplatsen i Oslo för att fira jubileet av den fond som instiftades när de gifte sig. Då är även allmänheten välkomna.

Senare i kväll blir det privat middag på kungliga slottet i Oslo.