Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ellen, Lena

”Såg henne nyligen med sin barnvagn”

Publicerad 2015-09-25

STRÖMSUND/Stockholm. Mannen anhölls i sin frånvaro efter att en kvinna hittats död i Strömsund.

Under torsdagen jagades han i stora delar av Sverige och sent i går bekräftade polisen att han gripits i de mellersta delarna av landet.

I kvarteret i Strömsund är folk chockade efter händelsen.

– Jag såg henne nyligen i byn med sin barnvagn. Det är tragiskt, säger granne Karin Unosson, 70.

En adress i Strömsund i Jämtland spärrades under onsdagskvällen av efter misstankar om ett grovt våldsbrott.

På adressen bodde en kvinna i 20-årsåldern med sin dotter. I tisdags kväll besökte en man i 30-årsåldern kvinnan och ett dygn senare hittades hon död i lägenheten, skriver Expressen.

Mannen efterlystes av polisen.

– De kände varandra väl. Jag såg dem här utanför ofta. Han brukade sitta här vid bänkarna och prata i telefon, säger grannen Karin Unosson, 70.

Efterlyst man gripen

Polisen har sedan onsdagen varit mycket förtegen kring detaljer om ärendet, med hänvisning till förundersökningssekretess, men bekräftade att stora resurser sattes in.

Åklagaren Karin Jonsson Ryd tillsattes som förundersökningsledare och mannen anhölls i sin frånvaro, misstänkt för ett grovt våldsbrott. Han flydde söderut och jagades i går i stora delar av landet.

– Det jag kan bekräfta är att vi söker en man. Jag vill inte gå in på vad som hänt eller några detaljer kring det misstänkta våldsbrottet, sa Peder Jonsson, presstalesperson på polisen i Jämtland, under gårdagen.

Senare under torsdagskvällen meddelade polisen att mannen gripits. Han greps i mellersta Sverige, uppgav Peder Jonsson för TT i går.

Polisen vill dock inte säga vad mannen är misstänkt för. Han hade sent i går ännu inte förhörts.

”Är så tragiskt”

Grannen Karin Unosson berättar att kvinnan bott i lägenheten sedan i vintras och att en man ofta varit där och hälsat på.

– Polisen kom hit och frågade hur han ser ut. De visade också en bild på kvinnan och mannen och ville veta vad jag kände till.

Karin Unosson säger att hon blev förvånad och ledsen när hon fick höra att kvinnan hade hittats död och att en man i 30-åldersåldern gripits, misstänkt för våldsbrottet.

– Jag har pratat med henne flera gånger, hon var alltid glad och lättsam och var ofta ute med sin flicka. Jag såg henne nyligen i byn med sin barnvagn. Det är så tragiskt, säger hon.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln