Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Sex åtalas för skott mot lägenhetsdörr

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-23

Gängmedlemmar attackerade lägenhet i Lilla Edet

Lägenheten i Lilla Edet besköts med elva skott i September.

Fem män och en kvinna som misstänks för inblandningen i skottlossningen mot en lägenhet i Lilla Edet i september åtalades idag, misstänkta för bland annat mordförsök, medhjälp till mordförsök och utpressning.

Det är det här målet som kan vara orsaken till bombattentatet mot åklagaren Barbro Jönsson i Trollhättan.

I lägenheten i Lilla Edet, norr om Göteborg, bor ett par och deras treåriga barn. Den 27 september sköt någon elva skarpa skott genom familjens ytterdörr. Föräldrarna skadades av träsplitter, men deras barn klarade sig.

De sex som misstänks för dådet har alla anknytning till det kriminella nätverket Brödraskapet Wolfpack.

Fyra personer sköt

Skotten anses vara en hämnd för att pappan i familjen tidigare har vittnat mot en av de misstänkta männen efter en misshandel.

Åtalet omfattar fem män och en kvinna i 20—30-årsåldern från olika orter i Västsverige. Brottsrubriceringarna är mordförsök och medhjälp därtill, försök till grovt utpressning, flera fall av övergrepp i rättssak, försök, alternativt förberedelser, till utpressning med mera. Upp till fyra personer ska enligt åtalet ha deltagit i själva skottlossningen.

Dörren sprängdes

Barbro Jönsson, åklagaren i Trollhättan som i tisdags fick sin dörr söndersprängd, är ansvarig för utredningen och polisen misstänker att någon i de avslutade eller pågående förundersökningarna mot organiserade kriminella ligger bakom dådet.

– De skyldiga finns i någon av de utredningar som åklagaren har drivit, har Rikspolischefen Stefan Strömberg tidigare sagt till Aftonbladet.

Barbro Jönsson kommer inte att kommentera åtalet mot de fem männen, skriver polisen i ett pressmeddelande.