Örebroare satte eld på kärleksrival

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-18

Sprutade tändvätska över sambons älskare

En 46-årig örebroare har dömt för olaga hot sedan han tänt eld på sin sambos älskare.

Morgonen började inte bra för den 46-årige mannen. I sin sambos mobiltelefon upptäckte han ett SMS som visade sig komma från en annan man, boende i Örebro:

"Ha gärna kjol men inget under. Kan vi träffas 10.30 så ska jag göra det väldigt skönt för dig", stod det i SMS:et, skriver Nerikes Allehandas nätupplaga.

Kvinnan åkte iväg och strax därpå följde den 46-årige bedragne mannen efter.

Öppnade i morgonrock

Beväpnad med tändvätska och tändstickor ringde den 46-årige mannen på dörren. Älskaren öppnade, klädd bara i morgonrick.

Då brann det redan på dörrmattan. Lågor slog upp mot älskaren och han började brinna när 46-åringen sprutade tändvätska på honom.

I sin brinnande morgonrock flydde älskaren in i duschen för att släcka sig. I attacken brännskadade han sig på handen och fick senare uppsöka sjukhus för vård.

Den 46-årige mannen greps av polis.

Villkorlig dom

Nu har han dömts till villkorlig dom och 160 timmars oavlönad samhällstjänst. Han ska också betala mannen i villan ett skadestånd på 11 500 kronor.

Tingsrätten skriver i domen att brottet normalt skulle bestraffats med sex månaders fängelse men att 46-åringen lever under ordnade förhållande och att det saknas anledning att tro att han ska begå fler brott.

ANNONS