Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2017-01-27

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till fredag den 27 januari.

Polisen efterlyser bedragare – lurar äldre kvinnor

Han väljer noga ut sina offer – alla äldre kvinnor mellan 75 och 99 år. Ofta smyger han efter dem och tar deras plånböcker, men vissa offer får även sina konton länsade. Nu behöver polisen hjälp för att identifiera mannen.
Läs hela artikeln

Larmade polisen: Jag har knivhuggit min fru

En man ringde polisen under natten till fredag och berättade att han hade knivhuggit sin fru. Kvinnan hämtades med ambulans och ligger nu nedsövd på sjukhus. Maken har gripits misstänkt för mordförsök.
Texten uppdateras.

Trumps hot mot Mexiko: Höjda skatter

Enrique Peña Nieto.

Murbråket mellan USA och Mexiko eskalerar. Det planerade mötet mellan Donald Trump och hans mexikanske motsvarighet Enrique Peña Nieto ställdes in. Nu förklarar Trump hur Mexiko ska betala för muren – indirekt.
Läs hela artikeln
Läs mer: Trumps chefsstrateg tycker att medier ska ”hålla tyst”
TV: Är Storbritannien + USA fortfarande sant?

Fredrik Lundberg misstänks för mutbrott

Finansmannen Fredrik Lundberg, styrelseordförande i Industrivärden, har delgivits misstanke om mutbrott. Misstankarna gäller flera jakter som arrangerats av skogsbolaget Holmen – där han har varit jaktvärd.
Läs hela artikeln

Domedagsklockan klämtar – Gorbatjov orolig

Den så kallade domedagsklockan, som visar hur nära världen är att gå under, har vridits fram en halvminut. Den tidigare Sovjetledaren Michail Gorbatjov är rädd för att världen förbereder sig för krig.
Undergången bedöms vara närmare än på 64 år
Gorbatjov: Trump och Putin måste ta sitt ansvar
IT- och finanseliten förbereder sig på det värsta

Kritiken mot ”Ove”: För lik Clint Eastwoods film

Filmaren Bengt Löfgren satte nästan kaffet i vrångstrupen när han såg ”En man som heter Ove”. Han tycker att filmen är för lik Clint Eastwoods ”Gran Torino”.
Läs hela artikeln

Flyttade in hos döende 89-åring: ”Bästa vän”

Chris, 31, och Norma, 89, var grannar, sen blev de bästisar – och till sist flyttade duon ihop. Norma är döende och Chris lovar att stå vid hennes sida in i det sista.
– Jag älskar henne, hon är min bästa vän, säger Chris.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!