Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Tar hjälp – av SD

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-02

Monas hot ska få invandrarna att rösta på S

”det finns inget mer skadligt” Mona Sahlin besökte invandrartäta Vivalla i Örebro i går. I förra valet fick Socialdemokraterna 60 procent av rösterna där, men fyra av tio valde att inte rösta. Nu raggade hon röster med hot om Sverigedemokraterna. ”Det finns inget mer skadligt för Sverige än om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen”, säger hon.

ÖREBRO. Nu ska Mona Sahlin vinna invandrarna.

Med hjälp av SD.

– Varje klok person som inte går och röstar hjälper Sverigedemokraterna, sa hon i invandrarområdet Vivalla i går.

Socialdemokraternas största strid är inte mot Moderaterna. Den står mot sofflocken. Därför lägger Mona Sahlin nu allt krut på att få sina väljare att gå och rösta. Under sin valturné

påpekar hon i stad efter stad att det inte bara är en rättighet att rösta – utan också en skyldighet.

Fick 60 procent i valet

Men i går tog hon budskapet ett steg längre. När hon besökte en ”röstskola” för invandrare hotade hon med Sverigedemokraterna för att driva väljarna till valurnorna:

– Ni kanske har sett Sverigedemokraternas reklamfilm som pekar ut muslimer som problemet, som dem som tar välfärden. Varje klok person som inte går och röstar hjälper Sverigedemokraterna.

– Det finns inget mer skadligt för Sverige än om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen.

I Vivalla i Örebro fick S över 60 procent av rösterna förra valet. Samtidigt valde nästan 4 av 10 väljare att inte rösta alls. Så ser det ut i åtskilliga invandrarförorter – därför är det ingen slump att Sahlin besöker dem en efter en.

”Måste mobilisera”

– I de här förorterna är det så många som inte tror på politik och som inte använder sin rätt att rösta. Så det är inte bara för att det är många möjliga väljare, det är också att trampa runt i demokratins fotspår. Men för vår möjlighet att vinna måste vi mobilisera och det gör man här ute, säger hon.

Är det inte att använda skrämselpropaganda?

– Det är verkligen inte skrämselpropaganda att påpeka det enkla faktum att Sverigedemokraterna använder hela sin politiska propaganda för att peka ut invandrarna och framför allt muslimerna som det som hotar Sverige.

– Jag säger: allas röst är lika mycket värd, gå och rösta inte minst för att försvara er rätt att vara lika mycket värda som medborgare. Det är inte skrämselpropaganda – det är demokratisk agitation.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln