Här är polisens öppna brev till rattfylleristen

Publicerad 2016-04-26

”Vilka val tänker du göra framöver?”

Rattfylleristen höll på att kosta fyra människoliv.

Nu går polisen i området norr om Stockholm ut med ett brev till bilföraren på Facebook för att få folk att tänka till.

”Hej Anna. Jag väljer här att kalla dig för Anna fast du heter något annat. Jag vet inte vem du är och vad du haft för valmöjligheter tidigare i ditt liv. Jag har aldrig träffat dig förrän igår. Det jag vet om dig är bara det fruktansvärda jag själv såg igår. Du valde att sätta dig bakom ratten på en bil trots att du var påverkad och saknar körkort.”

Så inleder polisen i Roslagen sitt Facebookinlägg om den rattfylla som höll på att kosta flera människor livet under måndagen.

Inlägget har delats flitigt i sociala medier men har också fått kritik för avslutet på inlägget.

”Fruktansvärt äckligt: Kvinna flydde från polis, kraschade och räddades av poliserna. Då skriver polisen så här”, skriver Bonniers sociala medier-chef Irena Pozar på Twitter.

”Värsta körning jag sett”

”Du körde riktigt illa. Du valde sen att inte stanna när vi försökte stoppa dig. Du valde att fly och påbörjade en av de värsta körningar jag sett under mina 24 år som polis.”

Rattfylleristen krockade sedan med en annan bil där en mormor och hennes två barnbarn befann sig. Lyckligtvis klarade de sig utan skador.

Den berusade föraren fick hjälpas ur den brinnande bilen av poliserna som nu uppmanar kvinnan att tänka efter nästa gång.

”Du hade alltså bara några minuter innan valt att fly för ditt liv från oss, vilka som sen kanske räddade ditt liv. Vilka val tänker du göra framöver Anna?”

Läs hela inlägget nedan.

Polisen Täby/Danderyd/Vallentuna/Åkersberga/Vaxholm

Följ ämnen i artikeln